N/FS BiH zatražio od UEFA da meč s Kiprom počne minutom šutnje za stradale rudare

Uglavnom, to je formalnost i na naš zahtjev UEFA bi trebala pozitivno odgovoriti. Svi igrači i članovi štručnog štaba u Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) uputio je zahtjev Evropskoj fudbalskoj asocijaciji (UEFA) da meč sa Kiprom u utorak počne minutom šutnje zbog tragedije u Rudniku Raspotočje u Zenici u kojem je poginulo pet rudara, istakao je za Anadoliju Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(AA)

“Uglavnom, to je formalnost i na naš zahtjev UEFA bi trebala pozitivno odgovoriti. Očekujemo njihov odgovor u što kraćem roku. Svi igrači i članovi štručnog štaba u Trening centru u Zenici potreseni su zbog tragedije u rudniku i ovom prilikom porodicama stradalih izražavamo najiskrenije saučešće”, istakao je Pilav.

Postoji mogućnost i da reprezentativci BiH u susretu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Francuska 2016, u utorka navečer na zeničkom stadionu Bilino polje protiv Kipra, u znak suosjećanja sa porodicama stradalih oko rukava na dresovima nose crni flor, najavili su iz stručnog štaba.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close