Nedjelja 25.maj: Stanje na putevima u BiH

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg je obustavljen saobraćaj. Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 4 metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, ali se na ovom dijelu puta saobraća sporije, uz povremene zastoje.

 

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnim putevima: M-16 Jajce-Krupa na Vrbasu, M-14.1 Brčko-Lončari, i M-18 Bijeljina-B.Rača, kao i na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica.

 

Zbog klizišta na magistralnom putu M-18 Bijeljina- Tuzla u mjestu Seljublje saobraća se otežano.

 

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila.

 

Na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.Vozila prema Tuzli mogu koristiti zaobilazni pravac preko Priboja.

 

Na M-14.1 Lončari-Brčko, zbog srušenog mosta saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Neprohodni su putni pravci:

Mag.put M-16 dionica Krupa na Vrbasu –Jajce

Magistralni put M-18 Bijeljina-Rača.

Regionalni put Lopare-Srebrenik. Saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Piperi (Lopare).

Regionalni put Bratunac-Drinjača. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Zelinje (Zvornik).

Regionalni put Bratunac-Skelani. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Žlijebac (Bratunac).

Regionalni put Šekovići-Kaštelj. Saobraćaj obustavljen zbog većeg odrona.

Regionalni put R-404 Budimlić Japra – Podvidača neprohodan zbog više klizišta na putu.

Na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.

Na mag,putu M-20 Bileća-Gacko lokalitet Stepen,zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Na mag.putu M-4 Karakaj-Caparde i reg.put R-454 Bratunac-Sikirić, u toku je sanacija puteva.Vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.Jednom trakom zbog odrona saobraća se na putnim pravcima:M-19 Šepak-Vlsenica,R-454 Zeleni Jadar granica BH/Srbija,R-454 Konjić Polje-Fakovići i R-455 Tišća-Caparde.

Na svim putnim pravcima u RS vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

GRANIČNI PRELAZI

 

Granični prelazi Šamac, Brčko i Rača zatvoreni su za saobraćaj. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

BUKA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close