Navijači BiH, Belgije, Škotske i Poljske su dokaz da je nogomet i dalje prelijep sport

U sedmici koju su obilježili neredi u Beogradu tokom kvalifikacijske utakmice za EURO 2016 između Srbije i Albanije, važno se podsjetiti drugih, mnogobrojnih pozitivnih primjera koji dokazuju da je nogomet i dalje prelijep sport.

Ponekad nogometaši i nogometni navijači sebi učine “medvjeđu uslugu”. Ove sedmice je letjelica izazvala haos i prekid utakmice između Srbije i Albanije i to nažalost nije jedini loš primjer koji narušava ugled nogometa i navijača. No, ima mnogo pozitivnih primjera koje vraćaju vjeru u nogomet.

Škotski i poljski navijači

Škotski i poljski navijači su aplaudirali jedni drugima nakon utakmice. Poljaci su čak sačekali Škote da izađu iz stadiona te su se uz navijačke pjesme pozdravljali s njima.

Bosanskohercegovački i belgijski navijači

Na utakmici BiH – Belgija vladala je odlična atmosfera na tribinama. Po propisima, bh. i belgijske navijače razdvajao je dio tribine, kao i redari. No, zadatak redara na ovoj utakmici nije bilo održavanje sigurnosti, nego su pomogli u razmjenjivanju navijačkih rekvizita između navijača dvije reprezentacije.

Messi ostvario san navijaču Argentine

Nakon što je neimenovani mladić utrčao u teren u želji da dođe do Messija, sjajni Argentinac nije čekao redare, nego se pozdravio s navijačem i potpisao mu dres.

Pogba nije mogao pokloniti dres, ali je ponudio šorc

Francuski reprezentativac i nogometaš Juventusa Paul Pogba nije mogao dati dječaku svoj dres, jer ga je obećao nekom drugom, ali mu je ponudio šorc. Dječak ipak nije bio zadovoljan time.

Coventry City poslušao navijače

Ove sedmice je na naslovnicama bila vijest da klubovi povećavaju cijene ulaznica za utakmice.

Ipak, Coventry City sluša svoje navijače, pa je klub odlučio da ne uvede povećanje cijene za 2,5 eura, nego su karte jeftinije za 60 centi.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close