Nasilnice iz Tuzle se ne kaju za svoje djelo!

Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole iz Tuzle danas će odlučivati o prijedlogu za isključenje tri učenice, koje su vinovnice brutalnog premlaćivanja svoje školske kolegice.
“Kao čovjeku mi je izuzetno žao i teško što se ovo dogodilo. Čitam razne komentare, dobijam mailove, ljudi svašta pišu… Direktor ne može nikoga isključiti iz škole, to može Nastavničko vijeće i o tome će biti govora na današnjoj sjednici”, kazao je Nesib Hasanović, direktor Mješovite srednje škole Tuzla.

U Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, u kojoj djeluje i inspektorat za obrazovanje, saznajemo kako je moguće isključenje učenica iz škole, jer učenici koji imaju 16 godina podliježu disciplinskoj odgovornosti. Isključenje iz škole je moguće, navode u inspektoratu, kada se teže povrijedi disciplina, a u pravilniku su navedeni slučajevi teže povrede discipline učenika.

Inače, pedagoginja škole Alma Bešlagić je s učenicama koje su napale svoju kolegicu obavila razgovor. Kako kaže, jedna od njih je izrazila žaljenje i zatražila da bude prebačena u drugu školu, dok se druge dvije nisu pokajale zbog sramotnog postupka koji je zgrozio javnost u našoj zemlji.

U MUP-u TK navode kako će učenice osumnjičene za brutalan napad danas biti saslušane u službenim prostorijama zajedno sa roditeljima, a o svemu će biti obaviješten tužilac za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Podsjetimo, u petak, 1. novembra, A. P., Dž. K. i S. Š. su iz učionice Mješovite srednje škole na plato ispred stambene zgrade izvele školsku kolegicu A. G., gdje su joj makazama odsjekle dio kose, a potom je udarale šakama i nogama. Roditelji pretučene učenice najavili su podnošenje privatne tužbe zbog nanesenih povreda i pretrpljene traume.

Izvor:Klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close