BiHPrivreda

Na Večeri bankara u Sarajevu uručena priznanja “Zlatni BAM”

Na Večeri bankara “Zlatni BAM” koja je održana sinoć u Sarajevu, najuspješnijim bankama uručena su prestižna priznanja “Zlatni BAM” koja, 17. godinu zaredom, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje poslovno-finansijski magazin “Banke i biznis u BiH”.

– Zadovoljstvo mi je konstatirati da su rezultati banaka postignuti u godini u kojoj sektor bankarstva ponovo bilježi vrlo dobre, a u nekim segmentima i izuzetne rezultate čime se svrstavva među najzdravije privredne segmente u Bosni i Hercegovini, kazao je u uvodnom obraćanju Zlatko Vukmirović, urednik magazina “Banke i biznis u BiH”.

Unicredit Bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. NLB banka a.d. Banja Luka nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM – za ROE – najveći prinos na dionički kapital i ROA – najveći prinos na aktivu.

Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Komercijalna banka a.d. Banja Luka za najveći rast depozita.

Na ovoj, drugoj po redu Večeri bankara uručena su i posebna priznanja – Plaketa “Zlatni BAM” uspješnim pojedincima i kolektivima koji raznovrsnim proizvodima i uslugama opslužuju bankarski i finansijski sektor.

Plakete su dobili Lidija Žigić, direktorica NLB Banke d.d. Sarajevo kao uspješna žena menadžer u bankarstvu, Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke a.d. Banja Luka kao uspješni mladi menadžer u banakarstvu, te prof.dr Željko Šain za višedecenijski doprinos u oblasti bankarstva.

Plaketa je dodijeljena i UniCredit bank d.d. Mostar za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu, Addiko bank d.d. Sarajevo za najbolju web stranicu i marketing, a Sberbank a.d. Banja Luka za najboji IT tim.

Takođe, nagrađene su i kompanija Payten kao najbolji tehnološki provajder u sektoru bankarstva u 2018 godini, Union banka za ideju godine (krediti za mlade), Sparkasse banka za projekat godine (migracija ATM mreže), te Raiffeisen bank BiH za najagilniji PR tim.

Za intenzitet promotivnih aktivnosti plaketa je otišla u ruke predstavniku Bosna Bank International, za poseban doprinos edukaciji mladih nagrađena je Sberbank BH d.d. Sarajevo, a za doprinos inovatnivnim rješenjima u bankarstvu Mastercard BH.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close