Na Akademiji u čast pola vijeka postojanja Odreda izviđača „Stari Grad“ Mostar prisustvovali i Visočani

U sali Narodnog pozorišta u Mostaru sinoć je održana svečana akademija povodom obilježavanja 50. godišnjice Odreda izviđača „Stari Grad“ Mostar, kojoj su prisustvovali i članovi i predstavnici izviđačkih Odreda iz cijele Bosne i Hercegovine, a na ovom obilježavanju je učestvovao i Odred izviđača “Visoko” Visoko.

Svečana akademij okupila je izviđače i planinke, koji su u ovih 50 godina ostavili trag i ispisali istoriju Odreda, te su se svi zajedno prisjetili i onih koji su dali značajan doprinos, a koji danas nisu među živima.

U kulturno zabavnom programu izviđačkog karaktera, učestvovali su, pored izviđača i planinki, Plesni studio „Flash“ i hor IV Osnovne škole Mostar.

Posebnu pažnju posjetioca je privukla izložbu fotografija, diploma, priznanja i pehara koji su sačuvani u ovih 50. godina. Posebno mjesto na izložbi imala je i i maketa logora OI „Stari Grad’ na Boračkom jezeru, gdje izviđači tradicionalno kampuju već godinama.

izvidaci-mostar-visoko-01Svečana akademije je samo početak aktivnosti obilježavanja velikog jubileja. Na ljeto 2015. godine OI „Star grad“ Mostar organizuje „Susrete generacija na Boračkom jezeru“, gdje će se u logoru Odreda okupiti sve generacije izviđača i planinki.

Sinoćnja akademija pokazala je koliko je Odred izviđača „Stari grad“ Mostar važan dio istorije Mostara ikoliko je u ovih 50 godina ostavio traga na generacije ljudi koje su rasle i odgajane u izviđačkom duhu.

www.magazinplus.eu – Novasloboda.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close