Muzički spektakl u Gradskoj areni za liječenje Amine Halilić

Gradska arena u Zenici sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Svi koji su došli, imali su zajednički cilj – pomoći mladoj Zeničanki Amini Halilić radi koje je i organizovan veliki događaj.

Muzički spektakl, koji je u Gradskoj Areni Zenica trajao više od četiri sata, gdje je nastupilo više od 40 izvođača, više od 6.000 posjetilaca ostavio je bez daha.

Među mnogobrojnim izvođačima nastupali su Anida Idrizović, Amra Halebić, Enes Begović, Ana Damjanović, Osman Hadžić, učesnici 5. sezone showa Zvijezda možeš biti ti, a specijalni gost večeri bio je Amar Jašarspahić Gile.

Ono što je sigurno, po ko zna koji put Zeničani su pokazali humanost i odazvali su se ovoj akciji za pomoć sugrađanki Amini Halilić kojoj su neophodna sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.

Svi izvođači izrazili su iskrene želje za Aminin brz oporavak, a Zeničanima su se zahvalili na odzivu i čestitali na humanosti.

Dobroj atmosferi su doprinijeli i plesni klubovi iz Zenice te Ansambl Bosnia folk, koji je otvorio sinoćnji koncert.

Glavni “krivci” za uspješnu akciju i dobar provod u Gradskoj areni Zenica su mladi Zeničani čija imena su sigurno vrijedna pomena, a to su: Dženana Bečić, Mediha Dervenčić, Adla Abazović, Armin Porča i Dino Pašalić.

Na kraju koncerta na binu je izašao i Amar Jašarspahić Gile, mladi muzičar iz Kaknja koji se takmiči u Zvezdama granda, koji je svojim izvedbama mnogim posjetiocima u Gradskoj areni Zenica izmamio suze. Amar ni sam nije mogao sakriti suze, a nakon dugog zagrljaja sa Aminom Halilić poručio je da joj želi brz oporavak.

Amina Halilić je 16-godišnja Zeničanka koja već nekoliko godina živi sa srčanom manom prolaps mitralne valvule, a za njen oporavak neophodno je sakupiti novčana sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.

 

Txt i foto: klix.ba, rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close