Ministar Ugarak u radnoj posjeti Općini Maglaj

Ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Đermil Ugarak posjetio je 20. 02. ove godine Općinu Maglaj. Ministar Ugarak sastao se sa načelnikom Općine Mehmedom Mustabašićem sa kojim je razgovarao o općoj privrednoj klimi i radu preduzeća u ovoj općini. On je tom  prilikom istakao da kantonalno Ministarstvo privrede nastavlja i u ovoj godini sa aktivnostima na dodjeli raznih vrsta podsticaja za privredna društva.

U okviru razgovora o investicijama te načinima za povećanje privrednih kapaciteta, a time i zapošljavanja, govorilo se i o prirodnim resursima kojima ova Općina obilato raspolaže. U vezi s tim, nastavku razgovora kantonalnog ministra privrede i maglajskog načelnika prisustvovao je i direktor BBM d.o.o. Sarajevo, Sead Operta. Ova firma izrazila je interesovanje za proces dodjele koncesije na istraživanje i eksploataciju uglja na lokalitetu Brezovi dani.

Kako je istakao načelnik Mustabašić, iskorištenje ovog prirodnog resursa bilo bi od velike koristi za maglajsku privredu jer predviđa upošljavanje najmanje 70 radnika na ovim poslovima. Stoga će u narednom periodu zainteresovanim privrednim subjektima biti ponuđena mogućnost iskorištenja lokaliteta Brezovi dani po principima i kriterijima za dodjelu koncesije.

 

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close