Kultura

Moj ummete od Mašrika do Magreba

Predramazanska manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića

Centralna predramazanska manifestacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH pod nazivom “Moj ummete” bit će održana 25. maja, u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.
Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora Razima Čolića, manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Preko 400 izvođača

Za ovaj projekt angažovan je respektabilan organizacioni tim sa Farukom Drinom na čelu, izvršnim producentom manifestacije.
– Raduje me prilika da nakon deset godina zajedno sa istim timom učestvujem u organizaciji ovako značajne manifestacije. “Moj ummete” se prvi put dogodio u Sarajevu 28. jula 2007. godine na stadionu Koševo, tako da je nama u organizacionom timu ovo svojevrstan jubilej. Nastojat ćemo da ovaj put programski odemo stepenicu više i sa preko 400 izvođača, što horova, što orkestara, što solista u izvođenju duhovne muzike i hafiza koji će učenjem Kur’ana učiniti da ta noć 25. maja, u najvećoj i najljepšoj dvorani u BiH, bude nešto što će se dugo pamtiti. U programu će učestvovati izvođači ne samo iz BiH nego i cijelog svijeta, kako bismo mi to kazali – “od Mašrika do Magreba” – “od Istoka do Zapada”, jer imamo musafire iz Malezije, Irana, Turske, Egipta, Španije i Maroka. Još bih napomenuo da ćemo posebnu pažnju posvetiti vizuelnom doživljaju, a već se projektuje i priprema grandiozna i maštovita scenografija po ideji i nadzoru Marijele Margete, vrhunskog i dokazanog stručnjaka za pozorišnu scenu. To podrazumijeva da će produkcija zvuka, rasvjete i svjetlosnih efekata biti na svjetskom nivou. Generalni medijski partneri su BHRT, novinska kuća Oslobođenje i RSG Sarajevo, kazao je Faruk Drina, izvršni producent i promoter manifestacije.
– Ovo je vrlo zahtjevna i skupa manifestacija, koja se ne može realizovati bez pomoći subjekata koji umiju prepoznati značaj ovakvih dešavanja. Važno je istaknuti da se manifestacija finansira isključivo prihodom koji se ostvari prodajom ulaznica, sponzorstvom i donacijama. Ukoliko pretekne novčanih sredstava po odbitku troškova, upotrijebit ćemo ih za humanitarne akcije, koje Rijaset IZ-a u BiH provodi tokom ramazana. Srećom, odmah na startu dobili smo generalne partnere manifestacije, a to su BH Telecom i Turkish Airlines, tako da na neki način već imamo stubove projekta, naglasio je predsjednik organizacionog odbora Razim ef. Čolić.

Reklamna kampanja

Zajedno sa kretanjem u reklamnu kampanju, preko internet-portala www.kupikartu.ba pustit će se u prodaju ulaznice, za početak ide online prodaja, što će zainteresovanima van Sarajeva i BiH omogućiti da blagovremeno rezervišu i kupe ulaznice. Agencijska i ulična prodaja u Sarajevu i BiH kreće od 15. aprila 2017.

 Učestvuje preko 400 izvođača iz cijelog svijeta - Moj ummete od Mašrika do Magreba
Učestvuje preko 400 izvođača iz cijelog svijeta

– Očekujemo punu dvoranu, ali nećemo dozvoliti da se prepuni, kako ne bismo ugrozili komoditet onih koji na vrijeme nabave ulaznice. Postavka za smještaj publike je sjedeća sa numeracijom, čime će svakom posjetiocu biti zagarantovana rezervacija sjedišta. Za posjetioce u VIP zonama obezbijedili smo posebne pogodnosti, kao što su parking, poseban ulaz sa dočekom i pratnjom do njihovih mjesta u VIP ložama. Cijene ulaznica bit će od 10 do 50 KM, naglašava Faruk Drina.

 

Oslobodjenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close