MNK Centar savladao Mobulu za prolazak u naredni krug Futsal Cupa

Prvaci naše zemlje zabilježili i drugu pobjedu na Futsal Cupu

Igrači kluba malog nogometa Centar, sinoć su u drugom susretu grupe H savladali domaćina turnira, ekipu Mobulu sa 11:2.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, prvaci Bosne i Hercegovine su osigurali prolazak u naredni krug Futsal Cupa.

Domaćin ovog kvalifikacijskog turnira nije imao nikakve šanse protiv naših momaka.

Početkom treće minute, Mobulu je poveo autogolom Nermina Jusića. Ipak, već u narednoj minuti je rezultat izjednačen. Upravo je Jusić ispravio svoju pogrešku te na asistenciju Anela Radmilovića, izjednačio rezultat.

Peti minut prvog poluvremena je donio vodstvo Centru. Strijelac je bio Marijo Aladžić. Nepuna dva minuta kasnije je već bilo 3:1. Kerla je pogodio, a asistenciju zabilježio Jelić. Konačan rezultat prvog poluvremena je postavio danas odlični Jusić u 12. minuti.

Drugo poluvrijeme su naši momci nastavili u istom ritmu. Jusićev treći gol na današnjoj utakmici je viđen u 28. minuti za visokih 5:1. Anel Radmilović je u 30. minuti pogodio mrežu Švicaraca nakon dodavanja Kerle. Tu nije bio kraj dominacije ekipe Centra. U 33. minuti je Salčin pogodio gol domaćih za novo povećanje rezultata.

U svega četrdesetak sekundi su viđena čak tri pogotka. Prvo je Wilhelm smanjio na 7:2, a onda su Radmilović i Bunar u svega 25 sekundi rezultat povećali na 9:2. Svoj treći gol na današnjem susretu je Anel Radmilović postigao u 39. minuti, a konačnih 11:2 je postavio Jusić svojim četvrtim golom na današnjoj utakmici.

Prvaci naše zemlje su u dvije utakmice zabilježili dvije ubjedljive pobjede te se zasluženo plasirali dalje.
Za MNK Centar su na kvalifikacijskom turniru Futsal Cupa nastupali: Bahrudin Omerbegović, Eldin Hasanspahić, Adnan Delehasanović (golmani), Marijo Aladžić, Ermin Salčin, Almir Kerla, Nermin Jusić, Emir Džuderija, Bilal Jelić, Semir Gušo, Anel Radmilović, Nijaz Mulahmetović, Emir Bunar i Dražen Novoselac.

/sport1.ba/

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close