MMS Sports Challenge

Kako smo i najavili za sve naše vjerne posjetioce i fanove, Many Men Show je i ove godine pripremio sjajne sadržaje, koje ćemo vam u vremenu preostalom do početka festivala predstaviti pojedinačno.
Za potpuni razvoj jednog pojedinca, kako fizički, tako i psihički, potrebne su sportske aktivnosti, koje grade čovjekov karater i tijelo, tjerajući ga da izgradi svoju ličnost u potpunosti. Kako je ovo festival kreacije i umjetnosti, na prvi pogled sport nema šta da traži ovdje, no MMS je odlučio i ove godine ponuditi određene sportske sadržaje za sve posjetioce festivala, a glavni razlog jeste u tome da umjetnost i kreacija nisu samo u aktivnostima koje mi zamišljamo umjetničkim, kao što su recimo slikarstvo, muzika ili nešto slično. Umjetnost i kreacija se nalaze u mnogim aktivnostima koje ponekad i ne gledamo na taj način. Kada bolje razmislimo, sport pratimo i volimo zbog kreacije, ali i umjetnosti. Sport je psiho-fizička aktivnost koja pomaže da održimo tijelo i um zdravim i funkcionalnim, i uči nas da pobjeđujemo i gubimo. Uči nas kako da se natječemo i stremimo ka pobjedi, a opet nas uči kako pobjeda nije dobra po svaku cijenu. Sport nas odgaja i pokušava učiniti boljim ljudima.

Košarka je sport koji balansira u korištenju psihičke i fizičke sposobnosti i ima jako mnogo prostora za primjenu kreacije, ali i umjetnosti unutar same igre. Baš zbog toga smo, ove godine, u naš festival uvrstili i basketball turnir.

Također, pored ovog dijela, promatrajući kreativnost stonoteniske igre i vještine koje se mogu pokazati kroz taj sport, odlučili smo da ove godine uvrstimo i stonoteniski turnir, kao jedan vid kreativne radionice na kojoj će svi posjetioci našeg festivala moći pokazati svoje umijeće u ovom zaista zanimljivom sportu, koji oduševljava mnoge sportiste diljem svijeta.

Stoga, ovo je poziv za sve zdrave i sposobne osobe, starosti (mladosti) od 15- pa dok im um i tijelo dozvoljavaju,  da učestvuju na MMS SPORTS CHALLENGE, koji će biti održan posljednjeg dana MANY MAN SHOW festivala umjetnosti i kreacije u Visokom.

Razmislite o tome, pridružite nam se na otvorenju festivala i saznajte više o samim sportskim takmičenjima unutar festivala i naravno, ukoliko to niste još uvijek učinili, spremite se za dolazak Many Man Show-a, koji uveliko kuca na vrata našeg grada!!!

MMS Tim

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close