Izvještaj MUP-a ZDK za 16.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 16.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj  

U toku noći, 15/16.07.2014. godine, u mjestu Donji Tičići, od strane nepoznatog lica  izvršena je teška krađa u pokušaju u trafo-stanicuvlasništvo „JP Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, Elektrodistribucija Zenica-Poslovnica Kakanj. Izvršen je uviđaj odstrane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 16.07.2014. godine, u 18,30 sati, u krugu površinskog kopaVrtlište Rudnika mrkog uglja Kakanj, u vršenju krađe uglja, policijskislužbenici Policijske stanice Kakanj zatekli su lica K.A. i H.A., kojasu bila sa putničkim vozilom “Audi”, bez registarskih oznaka, ukojem se nalazilo oko 400 kg uglja, kao i lica M.J. i P.M., sva lica izKaknja, koja su bila sa terenskim vozilom marke “Nissan”, bezregistarskih  oznaka, u kojem se nalazilo oko 1000 kg uglja. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 16.07.2014. godine, u 02,50 sati, u naseljenom mjestu Žabljak, od strane nepoznatih lica izvršena je teška krađa u pokušaju uprostorije u kojim se nalazi „Privredna banka Sarajevo” d.d. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close