MMS koncerti: Faris Pinjo i Bezbeli apstraklije koncertima otvaraju MMS Main stage

Visočanin Faris Pinjo, koji je već tradicionalni učesnik MMS festivala, imat će čast da svojim divnim glasom otvori koncertne aktivnosti ovogodišnjeg MMS festivala. Pinjo je poznat kao član muzičke grupe 9Control, koja je u proteklom vremenu postigla veliki uspjeh i osvojila srce brojne publike kroz učešće u regionalnom show programu X Factor Adria.

Iako je postao veoma poznat u regionu kroz učešće u X Factoru, Faris nam je, u najavi koncerta, kazao da se ništa promijenilo nije:

„Od početka X Factora, pa do danas, nije se mnogo toga promijenilo, ali naravno opet promjena ima. Tokom trajanja takmičenja nisam mnogo vježbao gitaru i oslabio sam, pa moram sada ponovo vježbati. Ljudi me prepoznaju na ulici i na društenim mrežama te podržavaju moj rad mnogo više nego prije.“

Pinjo nam je oktrio kako će na ovogodišnjem MMS festivalu, koji počinje 7. augusta gosti moći uživati u svirci sa ”žešćim” zvukovima.

„Sa mnom će još svirati i Husein Ohran i Jasmin Zubić, a upravo sam uvježbavao pjesmu ‘Are you gonna go my way'“ – dodao je naš sagovornik.

Grupa čiji je član u proteklom periodu svirala je u mnogim gradovima, ali poseban je osjećaj, prema riječima Pinje, svirati pred svojom publikom.

„Uvijek je najljepše kod kuće, iako se najmanje moj rad prepoznaju u mom gradu. Sentimentalan je osjećaj u svakom slučaju i jedva čekam“, izjavio je Pinjo te dodao da za njega MMS festival predstalja „Visočko ljeto 2015“ koje ove godine nije održano.

Pored koncerta visočkog X factora u toku prve večeri festivala biti će održan i koncert sarajevskog benda Bezbeli Apstraklije, koji po prvi puta nastupaju u Visokom i koji su odlučili da festival kreacije i umjetnosti Many Men Show podrže svojom svirkom.

Ovaj bend je veoma uspješan, te radi pod zastavom Croatia recordsa, te već duži niz godina ovaj trio fantastico svira diljem Balkana, pa tako nakon Visokog putuju za Beograd na svirku. Sami kažu za sebe da je žanr koji oni sviraju ustvari Teferidž punk, te da oni jednostavno rade zbog sopstvenog zadovoljstva, zbog čega dolaze i u Visoko.

Dakle, ne zaboravite, petak je početno veče festivala umjetnosti i kreacije Many Men Show 3 – Kulturpoint. Otvorenje MMS festivala i izložba Mirze Smajlovića biti će upriličeni od 20:00, odnosno, od 20:15 sati u Zavičajnom muzeju Visoko, nakon čega ćete imati priliku od 21:00 sati da uživate u koncertima Farisa Pinje i Bezbeli Apstraklija na lokaciji Naš trg, odmah iza Zavičajnog muzeja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close