MMS festival umjetnosti i kreacije 21., 22. i 23. juna u Visokom

Nekoliko visočkih udurženja, okupljeni oko iste ideje, ideje stvaranja urbanijeg, sadržajnijeg i boljeg Visokog, tokom protekle godine najavljivali su MANY MAN SHOW festival umjetnosti i kreacije. Ovog mjeseca, tačnije 21., 22., i 23.ovaj jedinstveni projekat će doživjeti svoju realizaciju.

MANY MAN SHOW (MMS) je multidisciplinarni festival umjetnost i kreacije, koji nastoji podstaći razmjenu ideja, afirmaciju kulture, kao i stvaranje mreže kreatvnih invidua i grupa na lokalnom i međunarodnom nivou.

„Premijerno ove godine počinjemo sa projektom koji treba da objedini sve one ljude i udruženja koji razmišljaju u smjeru koji je odabrao MANY MAN SHOW. Taj smjer je kultura, sport, kreativnost, umjetnost, zabava. Smjer koji treba da skrene sa smjera dekadencije, turbofolka, kića, bahatosti, neobrazovanosti. Taj smjer je trenutno popularan i poguban. Mi želimo pružiti opciju drugačije zabave i drugačijeg trošenja dragocjenog vremena. Ne želimo «filozofirati», «pametovati» niti se «praviti» pametni, želimo na najednostavniji mogući način učiniti život u Visokom ljepšim i sadržajnijim“, kazao je Dženan Medanović, ispred MMS tima.

Jedan od ciljeva MMS-a jeste i okupljanje što više udruženja sa prostora Visokog, u jednu cjelinu i oko jednog zajedničkog cilja. Festival je projekat nevladinih partnerskih organizacija „Setup“-Centar društvenih inicijativa,Udurženje „ Damar omladine“, Udruženje  „Confero“,  Udruženje „Doktori i Čarobnjaci“ Klub „Zenit“, te BBK „Kulin Ban 08“.

„Ovaj festival nije nastao iz potrebe da se stiče materijalna korist i sav novac koji prikupimo bit će utrošen na organizaciju festivala“, ističe Medanović.

Program festivala se sastoji od filma, muzike, dizajna, slikarstva, grafita, košarke i predavanja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close