-TopSLIDEOstali sportoviSport

Ministrica Gudeljević podržala vrhunske bh. sportiste, 100.000 KM najboljima

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH danas je održan prijema u čast zaslužnih i vrhunskih bh. sportista međunarodnog razreda za 2020. godinu.

Zaslužni sportisti za 2020. godinu su: Đurđica Šišul-Rajher, Fikret Čaušević, Esad Durmišević, Nedžad Salkić, Zikret Mahmić, Refija Okić, Šefko Nuhanović, Mehmed Čolić, Tima Džebo, Jasmin Mrkonja, Ejub Mehmedović, Memnum Hadžić i Samir Avdić.

Vrhunski sportisti međunarodnog razreda su: Larisa Cerić, Sanja Kusmuk, Miloš Čolić, Kemal Mešić, Marko Šljivić, Emir Lokmić, Amel Tuka, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Ervin Bijedić, Jelena Arnautović, Damir Džumhur, Dževad Pandžić i Zerina Skomorac.

Jedni su stekli uvjete za zasluženu penziju, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini. Protekla godina je bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je, ovim povodom, realiziralo sva sredstva koja je imalo na raspolaganju. Dakle, 100.000 KM koje će biti dodijeljene najboljima. Samir Avdić, Memnum Hadžić i Jasmin Mrkonja neće dobiti novčana sredstva, jer nisu stekli uvjete za penziju.

Na kraju izlaganja ministrica Gudeljević je poručila najboljim sportistima: „Naša želja je da zajedničkim snagama s Olimpijskim odborom, Paraolimpijskim odborom, Specijalnom olimpijadom u Bosni i Hercegovini, sportskim savezima te nadležnim entitetskim i kantonalnim ministarstvima, dođemo do kvalitetnih rješenja koja će osigurati bolje uvjete sportistima. Ulaganje u sport nije ulaganje u tek nekolicinu ljudi, poneke, pojedine. Ulaganje u sport je ulaganje u duh i tijelo svake države. Kažu: ‘Ne prestajemo vježbati, jer starimo nego ostarimo zato što smo prestali vježbati.’

Stoga, naša dužnost je da damo sve od sebe kako bismo očuvali zdravlje građana ove zemlje”, saopćeno je iz Ministarstva.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close