Ministar Bošnjak otvorio gradilište na izgradnji male HE “Rujevica-ušće” na rijeci Gostović

Ministar Bojan Bošnjak je, u četvrtak, svečano otvorio gradilište na izgradnji male hidroelektrane „Rujevica-ušće“ na rijeci Gostović u Zavidovićima. Potom je upriličen obilazak objekta strojare male hidroelektrane „Čardak“, u zavrđnoj fazi izgradnje, na rijeci Gostović.

Predstavnici izvođača, ispred austrijske firme, iskazali su zahvalnost Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i predstavnicima lokalne zajednice na dosadašnjoj veoma dobroj saradnji u realizaciji ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana „Čardak“, „Rujevica-ušće“ i „Botašnica-ušće“, čija izgradnja će uskoro započeti.

Resorni ministar i načelnik Zavidovića su razgovarali o poboljšanju privredne saradnje Austrije sa Zeničko- dobojskim kantonom i Općinom Zavidovići.

Svečanosti su, pored predstavnika lokalne vlasti, prisustvovali i Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik austrijskog ambasadora u BiH, Christoph Pfeifer, trgovinski ataše u Ambasadi Austrije u BiH, Razija Hamidović, menadžer za projekte u Ambasadi Austrije u BiH, Vinko Bošnjak, direktor JP „Elektrodistribucija BiH” ED Zenica sa saradnicima, te predstavnici firme „EBH“ d.o.o. Sarajevo, izvođača radova i nadzornog organa, saopćeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close