Mešić: Cilj u Pekingu norma za olimpijske igre

Kemal Mešić jedan je od trojice bh. atletičara koji će nastupiti na svjetskom prvenstvu od 22. do 30. augusta u Pekingu.

Bosanskohercegovački bacač kugle u glavni grad Kine putuje sa ciljem da ostvari plasman u finale takmičenja i ispuni normu za olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Mešić, koji se vrijedno priprema u Sarajevu, na posljednjem takmičenju je zadobio lakšu povredu lista, ali vjeruje da će spreman dočekati SP.

– Kemal se malo povrijedio, ali će biti spreman. Vrijedno se priprema, a cilj nam je da ostvari normu za olimpijske igre koja iznosi 20,50 m – kazao je Feni otac i trener bh. atletičara Fuad Mešić.

Kemal Mešić je u ovoj godini nastupio na pet takmičenja, a u Slovenskoj Bistrici je ostvario rezultat od 20,49 m, što je samo centimetar slabiji rezultat od olimpijske norme. Osim Mešića, u Pekingu će nastupiti i drugi bh. bacač kugle Hamza Alić, te trenutno najbolji bh. atletičar, srednjoprugaš Amel Tuka. Mešić i Alić sa svojim trenerima u Peking putuju u ponedjeljak, a Amel Tuka tri dana ranije.

(aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close