Meša Baždarević nakon poraza: Zašto smo izgubili od Belgije?

Mehmed Baždarević bio je tužan nakon poraza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od Belgije u Briselu. Nakon meča je izašao pred novinare i pričao o razlozima poraza.

Jasno je selektoru, jasno je i svima. Protiv tako jake reprezentacije nije se moglo.

”Ekipa Belgije u ovom trenutku je bolja od nas. Ovo je bila šansa. Nama sada ostaje da razmišljamo o utakmici koja se očekuje u nedjelju i da vidimo kako ćemo dalje”, rekao je Mehmed Baždarević.

Dodao je da je njegovom timu veliki nedostatak bio izlazak Emira Spahića zbog povrede.

”Nedostajalo je malo svježine, malo forme koju svi tražimo. IzlazakEmira Spahića poremetio nas je jer smo mijenjali defanzivnog igrača. Žao mi je što nismo stigli do izjednačenja kad smo to mogli uraditi. Imali smo za protivnika dosta dobru reprezentaciju. Mogli smo izvući dobar rezultat da smo dali golove kad smo imali prilike”, naglasio je selektor.

Kratko je Meša komentirao i igru našeg ponajboljeg igrača Miralema Pjanića koji večeras nije imao dobar nastup.

”Sigurno ste i vi očekivali više od Miralema Pjanića. Imao je i malu povredu. Naša igra zavisi mnogo od njega. Tražili smo da više kontrolišemo loptu, ali nismo uspjeli, ali za to je kriv i protivnik”, priznao je.

O suđenju…

”Volio bih da ostanem na onome što je važnije, ali mislim da je bilo mnogo prekršaja koje nije svirao nad Edinom Džeko. Belgijske kolege su mi rekle da je sudija bio naklonjen domaćem timu”.

Radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close