Mehmedović: Imam podršku javnosti, ali svaku ambiciju platim krivičnom prijavom!

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) da još nije fokusiran na moguću kandidaturu za mjesto predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), ali da za to, očito, ima podršku u javosti.

Mehmedović je u anketi na FACE TV dobio veliki broj glasova gledatelja, te zauzeo drugo mjesto sa 18 posto glasova, među osam mogućih kandidata nakon najave povlačenja Sulejman Tihića sa te pozicije. No, iako Mehmedoviću te pohvale gode, on je suzdržan u izjavi.

– Kad god sam ja iskazao neku političku ambiciju, dobio sam novu krivičnu prijavu – kaže Mehmedović za NAP.

Govoreći o anketi koju je, prema tekstu o mogućim kandidatima koji je objavio NAP, uradila televizija Senada Hadžifejzovića, Mehmedović kaže da ona više govori o podršci kandidata među građanima nego unutar stranke.

– To, zapravo, govori da ja imam podršku javnosti za kandidaturu, ali sam u ovom periodu o tome ne razmišljam, jer je sva pažnja usmjerena prema Općim izborima u oktobru. Ako SDA bude jaka nakon izbora onda će se vrijediti boriti za tu poziciju. A, ako ne bude, onda će biti potrebna radikalna reforma u SDA – kazao je Mehmedović za NAP ne želeći da komentira plasman drugih mogućih kandidata u anketi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close