Manje masnoće uz magnezij

Magnezij pomaže u regulisanju srčanog ritma i snižavanju nivoa holesterola u krvi. Ovaj mineral ublažava srčane tegobe, stabilizuje krvni pritisak, učestvuje u regulaciji nivoa šećera u krvi, poboljšava fizičku kondiciju i reguliše rad crijeva.

Nedovoljna količina magnezija u organizmu najčešći je uzročnik nastanka hipertenzije, nepravilnog rada srca i ostalih ozbiljnih poremećaja. Simptomi nedostatka magnezija mogu biti: opšta slabost organizma, osjećaj umora, nesvjestica, vrtoglavica, poremećaj sna, grčenje mišića, nepravilan rad srca, uznemirenost, nervoza, razdražljivost, alergije, drhtavica i nizak nivo šećera u krvi.

Magnezij je mineral koji se ne proizvodi u našem organizmu i zato je neophodno obezbijediti svakodnevni unos u adekvatnoj količini preko hrane ili vode bogate tim mineralom. Međutim, nemaju sva jedinjenja magnezija iste učinke i veoma je važno u kojem ga obliku unosimo. Zbog toga je potrebno izabrati magnezij u obliku hidrogenkarbonata, koji se potpuno rastvara u organizmu i dospijeva do svake ćelije našeg tijela. Takav magnezij se najčešće nalazi u vodi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close