LifestyleModa i ljepotaVisoko

Maneken iz Visokog s angažmanom u New Delhiju: Za svaki uspjeh je potrebno odricanje

Dvadesetjednogodišnji Visočanin Ermin Hasečić uspješni je maneken koji je svoje prve korake na modnoj pisti napravio u Visokom, a sada se ovim poslom profesionalno bavi u New Delhiju.

Da je potrebna samo velika volja i odlučnost da se nešto napravi primjer je upravo Hasečić koji je sa pet godina imao svoju prvu reviju. U krojačkoj radnji svoje majke provodio je dosta vremena, a upravo ona ga je usmjerila u tom pravcu i u njemu probudila ljubav prema modi.

“Prve revije tada sam imao za visočke firme, a mnogo su me oduvijek privlačile moda, upoznavanje novih ljudi i putovanja”, kazao je Hasečić.

Ozbiljnije korake u Visokom napravio je kada je u njegov grad došla agencija poznate bosanskohercegovačke manekenke Džejle Glavović. Tada je imao prve ozbiljnije angažmane i revije za firme u Bosni i Hercegovini. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, kod njega se rodila i veća želja za napredovanjem.

“Prije šest mjeseci dobio sam ozbiljnu ponudu iz indijske agencije Posh talent i već mjesec dana živim i radim u New Delhiju. Bavljenje ovim poslom van granica Bosne i Hercegovine je puno cjenjenije i dosta se ulaže u modu i marketing”, dodao je Hasečić koji se veoma brzo navikao na iznenadne telefonske pozive u svako doba dana ili noći za potrebe kastinga.

U razgovoru za naš portal je kazao kako je pored gena, koji igraju presudnu ulogu, potrebno još dosta odricanja, ali i teretane koja je nadopuna dobrom izgledu i kondiciji.

“Najveća odricanja su od fakulteta, s tim da sam većinu vremena vani i ne stižem završiti studij Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Kada sam u Bosni i Hercegovini prisustvujem predavanjima, ali nađem vremena i za prijatelje”, izjavio je Hasečić te dodao da je potrebno dosta odricanja da bi se uspjeli ostvariti zacrtani ciljevi.

Hasečić sebe u budućnosti vidi kao uspješnog bosanskohercegovačkog manekena, gdje će uz ozbiljniji pristup i uz pomoć menadžera Džejle Glavović i Marka Lovrića ostvariti svoje dugoročne ciljeve.

klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close