“Malteški vitezovi” i dalje uspješno djeluju u Zeničko-dobojskom kantonu

Predstavnici „Malteških vitezova“ Johannes Hilse, Jurgen Briegel i Rainer Stahl razgovarali su sa premijerom Fikretom Plevljakom i njegovim saradnicima o smjernicama budućeg rada ove humanitarne organizacije na području Zeničko-dobojskog kantona.

Proteklih godina uspješno djeluju Tešnju i Jelahu, a po riječima njemačkih prijatelja sada bi željeli više saznati i o potrebama drugih sredina, kojima bi njihova pomoć bila dobrodošla. “Malteški vitezovi” žele razgovarati sa ljudima i dobivati informacije gdje je potrebno njihovo prisustvo, istakavši da su sretni zbog dobre saradnje sa stanovništvom u Tešnju i Jelahu.

Premijer Plevljak se zahvalio “Malteški vitezovima” na svemu što su, dosada, uradili na području Zeničko-dobojskog kantona, istakavši Vareš kao sredinu u kojoj se, u poslijeratnom periodu, teško živi.

Inače, saradnja Zeničko-dobojskog kantona i “Malteških vitezova” razvija se u nekoliko pravaca. Prije šest mjeseci “Malteški vitezovi” su posjetili izviđački kamp na Boračkom jezeru, od kada postoji ideja o dolasku djece iz Njemačke na kampovanje sa zeničkim izviđačima. Ta posjeta bi trebala uslijediti naredne godine. Plan Vlade ZDK je finansirati izgradnju odmarališta na Boračkom jezeru koji će koristiti izviđači i svojim smještajem omogućiti boravak na Boračkom jezeru od početka aprila do kraja oktobra.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close