LifestyleZdravlje

Malog heroja Emira Buzu školski drugovi dočekali na aerodromu

Sina našeg poznatog muzičara Almira Buze dolazak njegovih školskih drugova iz četvrtog razreda sarajevske Osnove škole “Aleksa Šantić” posebno je iznenadio.

Devetogodišnji Emir Buza, vratio se svojoj kući nakon uspješnog petomjesečnog liječenja raka limfnih žlijezda u Turskoj.

Informacija o njegovom izlječenju obradovala je sve Bosance i Hercegovce, a osmijeh s lica nije silazio ni njegovim roditeljima Neiri i Almiru Buza.

“To je bilo malo iznenađenje. Emir je bio izuzetno sretan. Školski drugovi su ga čekali na aerodromu skoro dva sata, jer je kasnio let iz Istanbula”, kazali su roditelji.

Otac hrabrog devetogodišnjaka ističe da je Emir najviše poželio brata Ajdina, ali on nije bio na aerodromu jer nisu bili sigurni da će avion moći sletjeti u Sarajevo ili u Zagreb.

“Prijedor je naš novi grad. Na preporuku doktora u naredne dvije godine preselili smo se u Prijedor odakle je porijeklom moja supruga Neira. Ajdin je u našem novom domu pripremio nekoliko iznenađenja za brata kojeg nije vidio skoro 80 dana. Oni su veoma vezani i za Ajdina je ovo bilo kao 10 godina. Potekle su i suze radosnice. Emir je bratu rekao: Braco stisni me slobodno jače, jer me ne boli više”, otkrili su roditelji.

Face.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close