NogometSport

Luksemburg – BiH 0:3

Fudbalska reprezentacija BiH pobijedila je u večerašnjem meču protiv Luksemburga sa 3-0.

Selektor Mehmed Baždarević, kako je i najavio, na teren stadiona Josy Barthel izveo je kombinovani sastav, ostavivši na klupi kapitena Džeku, te Pjanića, Lulića, Spahića i Kolašinca. A ovaj sastav koji je zaigrao nije previše pokazao u prvom dijelu protiv slabašnog domaćina. Dosta je tu bilo srljanja, a vidjela se i neuigranost, ali to naravno nije iznenađenje s obzirom na to da neki igrači prvi put igraju zajedno. U prvom dijelu nedostajao je kvalitetan vezni igrač, koji bi bolje povezivao zadnju liniju i napad, a Prcić i Bešić nisu se najbolje snašli.

Pokušaj Zukanovića

Prvu šansu na meču imali su domaći, koji su mogli do vodstva u 12. minuti. Prcić je napravio faul, a šut Bensija sa 18 metara sjajno je odbranio kapiten naše reprezentacije u ovom meču Asmir Begović. Prvu priliku naša reprezentacija imala je u 17. minuti, ali šut Višće odlazi pored gola. Pet minute kasnije šutirao je Prcić, ali odbranio je Moris. U 31. minuti Višća je sa ivice kaznenog prostora šutirao, no Moris je ponovo bio na mjestu. Deset minuta kasnije Delgado je faulirao Vrančića na nekih 20 metara od gola, a Zukanović je iz slobodnog udarca prebacio gol.

U drugom dijelu Baždarević je na teren poslao Džeku i Pjanića, a upravo taj dvojac donio je potpunu drugačiju i bolju igru našeg tima. Odmah se vidjelo koliko i jedan i drugi znače našem timu, a obojica su najzaslužniji za naše golove. Prvu priliku u drugom poluvremenu imali smo nakon 40 sekundi igre, a Zukanović je sjajno pronašao Džeku, a udarac dijamanta brani sinoć odlični Moris. U 57. minuti ponovo je Zukanović tražio Džeku, ali je naš kapiten zakasnio na loptu. Vidjelo se da je ulazak Džeke unio živost u našu igru, a dijamant je imao priliku i u 71. minuti nakon što mu je Đurić glavom spustio loptu, ali Moris ponovo brani. A kad nisu uspjeli naši igrači, onda je svoju mrežu pogodio Chanot. Minuti je bio 73, a Pjanić je proigrao Sušića, koji sjajno ulazi u kazneni prostor i ubacuje loptu na dva metra od gola, gdje ispred Džeke Chanot nespretno interveniše.

Sjajni Pjanić

Samo dvije minute kasnije Pjanić je ponovo izveo slobodan udarac, a ovaj put proigrao je Zukanovića, koji ubacuje loptu u kazneni prostor. Tamo je bio Džeko koji šutira, a lopta se odbija od Đurića i odlazi u mrežu domaćina. Nakon što je započeo akciju kod prva dva gola, Pjanić je u 90. minuti izborio slobodan udarac, uzeo loptu i majstorski matirao Morisa za konačnih 3:0.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close