Larisa Cerić i Damir Džumhur proglašeni sportašima godine

Judašica Larisa Cerić i tenisač Damir Džumhur izabrani su za najboljeg sportaša i sportašicu Bosne i Hercegovine u 2012. godini u izboru Olimpijskog odbora BiH.

Larisa Cerić sredinom studenog ove godine je Pragu osvojila naslov europske prvakinje do 23 godine u kategoriji više od 78 kg. Najboljoj bh. judašici to je bila kruna dosadašnje karijere, nakon što je ranije osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta te drugo i treće mjesto na europskim prvenstvima.

Dvadesetjednogodišnjoj članici JK Nippon iz Sarajeva uručena je i nagrada za apslutno najbolju bh. sportašicu u obje konkurencije.

Davis cup reprezentativac BiH – Damir Džumhur ove godine zabilježio je napredak za više od 150 mjesta na teniskoj ATP ljestvici, te osvojio pet titula na ITF turnirima.

Na svečanosti održanoj u Olimpijskom muzeju Zetra dodijeljene su nagrade u još sedam kategorija.

Najuspješnija ekipa blija je juniorska košarkaška reprezetacije BiH, koja je na EP u Sarajevu osvojila prvo mjesto u B-diviziji.

Najuspješniji trener u 2012. godini je izbornik judo reprezentacije Branislav Crnogorac.

Za najuspješniju ekipu u konkurenciji paraolimpijskih sportova izabrana je bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci, koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

U konkurenciji najuspješnijih sportaša u mlađim starosnim kategorijama (juniori i kadeti) nagrade su dobili Aleksandara Samardžić (judo) i Petar Zadro (judo).

Nagradu za najboljeg sportađa iz obitelji neolimpijskih sportova dobio je karataš Nermin Potur.

Specijana nagrada za životno djelo dodijeljena je nekadašnjem proslavljenom bh. nogometašu i treneru Ivici Osimu.

Specijalne nagrade u više kategorija još su dobili Mirza Teletović, najbolji strijelac košarkaške Eurolige u prošloj sezoni, zatim Salko Hasanefendić, Nogometni savez BiH, Husnija Kajmović, Dejana Sadžak, Edin Branković, Milanko Mučibabić i Mehmedalija Bajrić.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close