KošarkaSport

KŽK Čelik i OKK Zenica u zajedničkom projektu žele stvoriti nove reprezentativke BiH

Višestruka korist za zeničku košarku

Ženski košarkaški klub Čelik jedan je od najtrofejnijih kolektiva u Zenici unazad 20-tak godina. Zeničanke su višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH, a ovaj klub iznjedrio je mnoštvo reprezentativki BiH.

Nakon što su se prošle sezone vratili u elitni rang, te zauzeli prošle sezone mjesto u sredini tabele u ovoj sezoni su konkurentni za sami vrh. Pored dobrih rezultata, Čelikr adi na konstantnoj stabilizaciji, te unaprjeđenju svih segmenata kluba.

Večeras je u zeničkoj Areni upriličena novogodišnja press konferencija, gdje se govorilo o rezultatima kluba u ovoj godini, ali i dogovoru s OKK Zenica o zajedničkom radu u narednom periodu. Predsjednica kluba Senaida Tabić izrazila je zadovoljstvo rezultatima kluba u ovoj sezoni, ali i dogovoru s OKK Zenica.

“Prošlu smo sezonu završili na sedmom mjestu, a novu smo počeli i boljim rezultatima. Trenutno smo na trećem mjestu, a cilj nam je da do kraja sezone budemo među prve četiri ekipe. Klub je jučer proslavio 21. rođendan, a i tim povodom posjetili smo naše mlađe selekcije te im uručili novogodišnje paketiće. Sutra igramo protiv ŽKK Mladi Krajišnik i nadam se da ćemo ovu godinu zaokružiti pobjedom, te učvrstiti mjesto u vrhu tabele”, istakla je Tabić.

Predsjednica Čelika osvrnula se na saradnju s OKK Zenica, koja će sigurno imati veliku korist za zeničku žensku košarku u budućnosti.

“Želimo da zajednički iznjedrimo što veći broj djevojčica koje će, kasnije, moći nastupati i u većim uzrasnim kategorijama. Drago nam je što ćemo sarađivati s gospodinom Behudinom Bajgorićem, kroz čije ruke su prošle mnogobrojne reprezentativke BiH i on je čovjek, koji sigurno zna prepoznati talenat i usmjeriti ga dalje na pravi način”, kazala je Tabić.

Ispred OKK Zenica u odsustvu Behudina Bajgorića, medijima se obratio mladi trener Haris Milak, koji već 11 godina radi u ovom klubu.

“Nama iz OKK Zenica predstavlja veliku čast što je tako veliki zenički brend, kao što je OKK Čelik, ukazao nam povjerenje da budemo dio ovog projekta, a na zadovoljstvo zeničkih djevojčica. To nam je i bio fokus. Naš klub je ostvario brojne uspjehe i drago mi je što smo uspostavili ovu saradnju. Oduševljen sam ovim projektom, jer mi je kao rođenom Zeničaninu drago da se stvara jedna zenička priča, gdje će domaće snage dobiti šansu”, kazao je Milak.

Zeničanke sutra u 18.00 sati, u okviru 10. kola Prvenstva BiH, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici dočekuju ekipu Mladog Krajišnika, te su pozvali sve ljubitelje košarke da ih podrže u što većem broju kako bi ovu godinu završili pobjedom,ali i uveličali 21. godinu postojanja kluba.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close