Ostali sportoviSport

Kuglaši kakanjskog Rudara ponovo na evropskoj sceni

Pobjedom u posljednjem kolu protiv Kozare, kuglaši Rudara zadržali treće mjesto i izborili nastup u Nine-pin Bowling World Cupu , čime su ponovili prošlogodišnji uspjeh i ostvarili zacrtani cilj, što je doista veliki uspjeh ove generacije

 

Odavno završnica najboljih bh.kuglaša nije bila zanimljivija i neizvjesnija. Sve do posljednjeg kola nije se znao novi prvak i putnici u niži rang, kao i treći predstavnik na međunarodnoj sceni. U posljednje kolo vodeći dvojac Revita i Međugorje ušli su sa istim brojem bodova, ali su Banjalučani bili bolji u međusobnim dvobojima i imali veće šanse da odbrane naslov prvaka. Međutim, račune im je pomrsila visočka Bosna, koja je priredila pravu senzaciju i pobjedom u Banjaluci doprinijela da titulu prvaka po prvi put osvoji ekipa Međugorja. Pored Međugorja i Revite, izlazak na međunarodnu scenu osigurali su i kuglaši Rudara, koji su pobjedom protiv Kozare zadržali treće mjesto i izborili nastup u Nine-pin Bowling Cupu, čime su ponovili prošlogodišnji uspjeh.
Premijerligaško društvo napuštaju Zrinjski iz Ljubača kod Tuzle i ekipa Dervente.

Iako su imali imperativ pobjede i nastupili bez ponajboljeg igrača, reprezentativca Dinka Dundića, kuglaši Rudara uspjeli su poraziti solidnu ekipu Kozare. Bila je to osma uzastopna pobjeda naših kuglaša, šesta s identičnim rezultatom od 5:3.

Tvorci ove značajne pobjede bili su Muamer Bešić i Nermin Hrustemović, koji su oborili 631, odnosno 626 čunjeva, te Eldar Turudija (554), čiji su poeni odlučili pitanje pobjednika.

Muamer Bešić bio je ubjedljiv protiv Lekića ( 523 ), dok je Mensur Bajtarević ( 526 ) izgubio od Maleševića ( 537 ). U drugoj izmjeni, Eldar Turudija ( 554 ) je savladao Košpića ( 518 ), dok je Amar Alagić ( 527 ) izgubio od Mandića ( 557 ). U posljednjoj izmjeniNermin Hrustemović je deklasirao sa čak 92 oborena čunja više Lackovića ( 534 ), a kapiten Vedad Karzić i mladi Husika su odirali po 60 hitaca ( 497 ) i izgubili od Aleksića, koji je oborio 533 čunja.

Rezultati 22. kola: Revita – Bosna 3:5, Sloboda – Ada NB 2:6, Derventa – Gradiška 1:7, Borac – Zrinjski(Mo) 5:3, Međugorje – Zrinski (Lj) 7:1, Rudar (Kakanj) – Kozara 5:3.

KONAČNA TABELA: 1.Međugorje 57, 2. Revita 54, 3. Rudar 42, 4. Ada Nova banka 40, 5. Bosna 37, 6. Borac 34, 7. Gradiška 33, 8. Kozara 32, 9. Sloboda (TZ)23, 10. Zrinjski (Mostar) 20, 11. Zrinski( Ljubače) 17, 12. Derventa 1 bod.

M.KOMŠO/KakanjLive

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close