BiHPrivreda

Koteks završava novi objekat i zapošljava 50 radnika u Tešnju

Tešanjska kompanija Koteks privodi kraju završne radove na izgradnji novog objekta, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Haris Sejdić, izvršni direktor ove kompanije.

“Objekat je u završnoj fazi izgradnje, odnosno rade se poslovi oko pokrivanja, potom slijedi nabavka mašina. Završetak radova očekujemo do kraja ljeta”, kazao je Sejdić, pojašnjavajući kako će realizacijom ovog projekta zaposlenje u kompaniji dobiti 50 novih radnika.

Osim pomenute investicije Koteks ima i nove poslove van države u okviru namjenske industrije.

Kompanija je na ovogodišnjem 12. Sajamu privrede “Biznis 2016” koji je otvoren 19.05.2016.godine u Tešnju, osim svojih proizvoda predstavila i novu kolekciju “By Jeyla Glavović” iz  modne linije Danial S, koja predstavlja sestrinsku kompaniju u kojoj se proizvode vrlo zanimljivi muški i ženski odjevni predmeti i torbe.

“Saradnja sa jednom od najpoznatijih bh. manekenki Džejlom Glavović Očuz počela je krajem prošle godine, kada je Džejla u sklopu sajma tekstila organizirala modne revije. Tad je dogovorena suradnja i snimanje kataloga koje se realiziralo protekle sedmice”, pojasno je Sejdić, dodajući kako je osim Koteksa, kompanije Daniel S  na sajmu predstavljena  i njihova treća firma, odnosno Radio ZOS.

E. Ko.
Akta.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close