Ostali sportoviSport

Klepić, Džeko i Pezer u najužoj konkurenciji za bh. sportistu godine

Stručni žiri 18. Izbora najboljeg sportiste BiH skratio je sve liste nominovanih na trećoj sjednici održanoj u danas u Banjoj Luci u zgradi “Nezavisnih novina” koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su Ivona Ćavar (karate), Larisa Cerić (džudo) i Marica Gajić (košarka).

Žiri je na zasjedanju Banjaluci analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu a u užoj konkurenciji su ženska košarkaška reprezentacija BiH, teniska Davis kup reprezentacija BiH i fudbalska reprezentacija BiH.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće neko od sljedećih trenerskih imena, a to su Robert Prosinečki (fudbal), Blaž Slišković (fudbal) ili Branislav Crnogorac (džudo).

Posljednju sjednicu stručni žiri kojeg i ovaj put čine istaknuta sportska imena, sportski radnici i predstavnici medija a kojim predsjedava Mirza Teletović, održaće 17. decembra u Sarajevu.

Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju takođe je skraćena a užem izboru su Dora Ćosić (stoni tenis), Jovana Ilić (rukomet), Mila Petrović (džudo), Mirnesa Bektaš (karate), Emina Pašukan (plivanje), Maja Tadić (alpsko skijanje).

Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Maid Redžić (atletika), Božidar Vučurević (džudo), Nedžad Husić (tekvando), Maksim Avramović (karate), Dražen Petrović (tenis) i Sanjin Pehlivanović (bilijar).

“I ovaj put smo detaljno analizirali sve nominacije i redukovali sve liste. Ima mnogo sportista, ekipa i sportskih radnika koji zaslužuju priznanje za rezultate, rad i napore koje ulažu da bi bh. sport bio sve bolji i uspješniji ali nažalost ne možemo sve da nagradimo. Svi kandidati koji su ostali u užoj konkurenciji su to bez sumnje zaslužili”, kazao je Jasmin Mrkonja, proslavljeni bh. rukometaš i potpredsjednik žirija.

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH već 18. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2018. godini biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan TV prenos na BHT1.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close