Karamarko porušio sve MOST-ove do Banskih dvora!

Samo tjedan dana pred izbore Karamarko je govorio da ‘Hrvatsku neće spašavati nikakvi mostovi i mostići, to je glas za SDP’! No, Karamarko se malo, ili malo više, ovaj put preračunao. Jer Most upravo može spašavati Hrvatsku, ali kako stvari sada stoje, Most sigurno neće biti u funkciji pojasa za Karamarkovo spašavanje.

(Dnevno.hr)

Nije lako predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. Nakon izborne noći shvatio je da su mu šanse da sastavi novu vladu veoma male ili gotovo nikakve, jer, bez nezavisne liste Most, nitko, pa ni on, ne može kročiti nogom u Banske dvore. Sada kada je panika došla do ušiju, Karamarko poručuje, da je spreman za sve opcije, pa tako i za koalirati s Mostom i prihvatiti njihove uvjete, iako je samo tjedan dana ranije na predizbornim skupovima govorio da ‘Hrvatsku neće spašavati nikakvi mostovi i mostići, to je glas za SDP’! No, Karamarko se malo, ili malo više, ovaj put preračunao. Jer Most upravo može spašavati Hrvatsku, ali kako stvari sada stoje, Most sigurno neće biti u funkciji pojasa za Karamarkovo spašavanje.

No, čelnik Domoljubne koalicije nije se zaustavio samo na Mostu, u izbornoj kampanji je opleo i po Milanu Bandiću pa je poručio hrvatskoj javnosti i svojim glasačima da ni nikakav gospodin Bandić 365 dana puta 25 sati neće spašavati Hrvatsku, jer je to obmana, a glasovi za takve su glasovi za SDP.” Karamarko se ni na tome nije zaustavio pa je u stilu glavnog junaka u filmu ‘Ubij sve i vrati se sam’, opalio i po HDSSB-u, poručivši hrvatskoj javnosti da ni sa crnokošuljašima neće koalirati. A nakon izborne noći, čini se, da je Karamarko, ostao Pale sam na svijetu sa svojih 59 glasova i u vjeri da će mu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović vratiti milo za drago i njima kao relativnim pobjednicima dati mandat na raspolaganje. I da to učini, opet je malo vjerojatno da će Karamarko uspjeti sastaviti buduću Vladu.

Jer teško je za povjerovati da bi Most i njegovi popularni čelnici Božo Petrov, koji je preko noći izrastao u pravog političkog karizmatika te Drago Prgomet, koji je na svojoj koži osjetio ‘Karamarkove metode vladanja strankom’, zbog čega je, razočaran, i napustio istu, mogli nakon svega koalirati s Karamarkom. Istim onim Karamarkom koji je svojedobno izdao i HDZ i Tuđmana, potom i Mesića i Manolića, zatim Jadranku Kosor, da bi se danas, dvadeset i više godina kasnije vratio Tuđmanu, kao da je, odjednom, cjelokupna hrvatska javnost doživjela totalnu amneziju. Stoga i nije čudno da su u Domoljubnoj koaliciji zabrinuti, jer, čini se da im ni predsjednica RH više ne može pomoći. Iako je u politici sve moguće, a mnogi će i reći da je ‘politika kurva’ te da se novcem može postići ama baš sve, hrvatska je javnost uvjerena da nezavisna lista Most nije nikakav kupleraj nego odgovorna politička opcija, što potvrđuju i riječi apsolutne zvijezde ovih izbora Bože Petrova: ‘Ovo nije pobjeda niti jedne političke stranke. Danas su građani pokazali do čega im je stalo, a to su promjene. Obećajemo – nećemo izdati vaše povjerenje. Danas je jedinstvena prilika za nešto kvalitetno, veliku promjenu’, poručio je Petrov na svojem zadnjem obraćanju u izbornoj noći. Pametnome dosta!

Autor: I. Babić
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close