NogometSportVisoko

Kamp Real Madrida “Kraljevski klub u kraljevskom gradu” danas svečano otvoren na Gradskom stadionu” Luke”

Kamp Real Madrida “Kraljevski klub u kraljevskom gradu” danas svečano otvoren na Gradskom stadionu” Luke”

Danas je na gradskom  stadionu ”Luke” , nakon okupljanja polaznika kampa i preuzimanja opreme, svečano otvoren nogometni  kamp  “Kraljevski klub u kraljevskom gradu”,  kojeg organizira SGM Sport Global Management u saradnji sa nogometnim klubom Real Madrid iz Španije.

Kamp će  trajati od 25. do 29. marta, a  namijenjen  je budućim nogometašima uzrasta od 7 do 17 godina. Program kampa realizuje se  na stadionu “Luke” koji je nedavno u potpunosti rekonstruiran i opremljen umjetnom travom, novim tribinama, svlačionicama i reflektorima, čime su značajno poboljšani uvjeti za rad.

Na kampu  učestvuje više od 100 dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine i susjedstva, a osim podrške organizaciji Načelnica  općine Visoko Amra Babić , osigurala je uplatu za 7 najtalentiranijih dječaka iz omladinskih nogometnih škola sa područja općine Visoko.

Tokom trajanja kampa svakodnevno će se održavati treninzi pod stručnim nadzorom i po metodologiji oficijelnih trenera iz Real Madrid-a, a svi učesnici dobit će dres, štucne i diplomu o učešću na kampu Real Madrida. Za najbolje učesnike kampa bit će ponuđen odlazak u Madrid i posjeta klubu koji je proglašen za najbolji nogometni klub u 20. stoljeću.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close