BiHPrivreda

Kako će izgledati luksuzni kompleks Pere Gudelja na Vlašiću

PODUZETNIK IZ SREDNJE BOSNE U NOVOM INVESTICIJSKOM ZAMAHU: Pogledajte kako će izgledati luksuzni kompleks Pere Gudelja na Vlašiću

Cjelokupan kompleks trebao bi se prostirati na 2,5 miliona kvadratnih metara

Poznati poduzetnik iz Viteza i suvlasnik kompanije FIS Pero Gudelj započinje izgradnju velikog turističkog kompleksa na planini Vlašić.

Naime, na YouTubeu pojavio se video prezentacije i idejnog rješenja turističkog kompleksa koji bi trebao sadržavati tri hotela, dva velika i pomoćni stadion, potpuno novo skijalište, sportske dvorane, dječije igralište na 4.000 kvadrata, čak i mini aerodrom.

Cjelokupan kompleks trebao bi se prostirati na 2,5 miliona kvadratnih metara.

Podsjećamo, Pero Gudelj ranije je najavio kako planira prodati svoj 50-postotni udio u FIS-u i od tog novca graditi veliki projekat na Vlašiću.

Osim toga, u pregovorima je o kupovini još jedne kompanije za 12 miliona KM, a planira ući i u biznis sa taksi vozilima, pa čak osnovati i banku. Pregovara i o biznisu u oblasti stanogradnje u Beču.

Već ranije je na Vlašiću Gudelj otvorio benzinsku pumpu FIS Petrol, kako bi gorivom mogao puniti mašine i bagere sa kojima obavljam početne radove.

Konkretno, prvi hotel bi bio veličine 17.000 kvadrata i kompanija Širbegović već priprema taj projekat.

“Kako bih to sve finansirao, razmišljam o prodaji svog udjela u kompaniji FIS, no i ukoliko do toga ne dođe ja ulazim u investiciju i idem postepeno. Moguće je da će to sve trajati i 10, 20 godina, ali bitno je izgraditi prvi hotel a onda će realizacija ići korak po korak”, izjavio je Pero Gudelj ranije za medije.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close