Kadetska rukometna reprezentacija BiH savladala Hrvatsku, Vladan Lončar postigao 9 golova

U prvoj utakmici turnira kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je sa jednim golom razlike, rezultatom 24 : 23, slavila u duelu protiv Hrvatske. Mada su reprezentativci Hrvatske na odmor otišli sa golom prednosti, rezultatom 12 :11, selekcija Bosne i Hercegovine u nastavku je angažovanijom igrom i sa više htjenja za pobjedu na kraju zasluženo slavila.

U drugom duelu kadeti Katara su bili bolji od vršnjaka iz reprezentacije Slovenije, a do prva 3 boda došli su pobjedom od 22 : 21(11 : 10). Treći susret, u kojem su se sastali Slovačka i Makedonija, bio je i najinteresantniji. Slovaci su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist sa 9: 5, ali su u drugom dijelu Makedonci igrali dosta bolje. Susret je okončan podjelom bodova, rezultatom 16 : 16. Na ovom turniru za kadetsku reprezentaciju nastupaju četiri igrača RK Bosna Visoko, a to su Vladan Lončar, Eldar Bečak, Nedžad Imamagić i Tarik Gogić.


Bosna i Hercegovina – Hrvatska 24:23 (11:12)

Dvorana KSC-a Bugojno. Gledalaca : 200. Sudije : Khalid Essa Al-Sheeb, Salem Abdulla Al-mulla(oba Katar). Delegat: Robert Alibegović(BiH)

Bosna i Hercegovina: Čehajić, Milošević, Čatić, Hrničić, Jašarević, Gogić, Bečak 1, Imamagić 1, Uljarević, Čorbo, Živanić 1, Đurić, Šešić  2, Nježić 1, Benić, Pavlek 8,Lončar 9, Božić. Trener: Jasmin Mrkonja

Hrvatska: Stojanović, Vukić, Jurakić 2, Glavaš 4, Babić  5, Mandić 1, Markušić, Smojver, Radoš 4, Vrdoljak 2, Obranović, Potnar, Tokić, Šehić 2, Manci, Ivković 3, Jović. Trener: Željko Čagalj

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close