PolitikaRegion

Jednom četnik, uvijek četnik Vučić: Srbija će štititi RS, bez obzira na presudu

“Staćemo uz svoj narod, štitićemo njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske”, rekao je Vučić na komemoraciji povodom 17 godina od bombardovanja NATO-a, koja je održana u Varvarinu, a kojoj su prisustvovali i predsjednik Srpske Milorad Dodik i ministri u Vladi Srpske.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upozorio je one koji misle da današnju presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću iskoriste za politički i bilo koji napad na Republiku Srpsku da Srbija, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, to ne smije, ne može i neće dozvoliti.

Vučić je istakao da Srbija ne ugrožava nikoga, da nikada nikome neće da prijeti, ali nikome ne da “da Srbe gazi samo zato što su Srbi”.
“Nismo ničija krpa, mi smo ponosan i nepokoran i nepokoren narod”, rekao je Vučić, navodeći da, uprkos onome što se desilo u prošlosti, Srbija će dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.
On je dodao da je Srbija danas mnogo jača, a jednako hrabra i mnogo pametnija i mudrija nego što je bila i da ta Srbija ima i svoje obaveze prema srpskom narodu koji živi van njenih granica.

Agencije

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close