Izvještaj MUP-a ZDK za 30.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.12.2012. godine, u ulici Velikog sudije Građeše, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka 353-J-707, vlasništvo B.S. iz Zenice, iz kojeg je otuđena pločica autokasetofona. Intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Zmaja od Bosne, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, lišen je slobode Č.K. iz Zenice, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 29/30.12.2012. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u kiosk, vlasništvo firme “Tabako pres”, iz kojeg je otuđena određena količina raznih cigareta i duhana. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 30.12.2012. godine, u ulici Aleja ljiljana, u trgovačkom centru “Konzum”, od strane M.S. iz Maglaja, izvršena je krađa određene količine raznih artikala. Službenici uniformisane policije su lišili slobode navedeno lice, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 30.12.2012. godine, u ulici Bukovik, ispred ugostiteljskog objekta “Virus”, izvršena je krađa registarskih tablica sa putničkog motornog vozila “BMW”, vlasništvo J.N. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 30.12.2012. godine, na regionalnom putu Žepče-Zavidovići u mjestu Bistrica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel-corsa, registarskih oznaka ZG 0157 TG, kojim je upravljao T.J. iz Žepča, i putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka DU 8888 ET, kojim je upravljao J.B. iz Žepča. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni T.J., te J.K. i B.D., saputnici u vozilu opel-corsa, dok je lake tjelesne povrede zadobio navedeni B.J. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close