Izvještaj MUP-a ZDK za 30.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 30.01.2013. godine, u mjestu Lisovo, izvršena je krađa elektro kabla sa vikendice, vlasništvo V.Š. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj.

Žepče

U toku noći 29/30.01.2013. godine, u mjestu Ozimica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u kuću, vlasništvo B.M. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 30.01.2013. godine, u ulici Abdulaziza Aska Borića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo alfa romeo, registarskih oznaka 543-E-842, kojim je upravljao Lj.B. iz Zenice, i pješak K.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close