Izvještaj MUP-a ZDK za 29.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 29.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 29.09.2014. godine, na lokalitetu zelene pijace, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo E.E., u kojem se nalazila određena količina novca, te lična dokumenta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 28/29.09.2014. godine, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kotlovnicu obdaništa, iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Doboj Jug

Dana 29.09.2014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke ”Pontiac”, registarskih oznaka O41-E-650, kojim je upravljao B.Š., i pješak K.K. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close