Izvještaj MUP-a ZDK za 29.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 29.09.2013. godine, u mjestu Bilješevo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo R.F., iz koje je otuđen aparat za varenje. Od strane policijskih službenika otuđeni predmet je pronađen u neposrednoj blizini kuće, te je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 29.09.2013. godine, u ulici Oruča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW kombi, registarskih oznaka 873-J-869, kojim je upravljao S.T. iz Visokog, i pješak O.R. iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 29.09.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Medakovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf 2, registarskih oznaka 047-T-964, kojim je upravljao M.M. iz Medakova, i putničko motorno vozilo golf 4, registarskih oznaka T86-T-814, kojim je upravljao R.N. iz Tešnja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su M.S. i K.N., saputnici u vozilu golf 2, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozači, te A.E. i M.E., saputnici u vozilu golf 2, i R.S., K.R., R.A. i K.Z., saputnici u vozilu golf 4. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close