FOTO – Mladi Malih Trnovaca: Školski primjer entuzijazma i odgovornosti mladih

Da mladost i entuzijazam idu zajedno dokazuju mladi Malih Trnovaca. Mladi ovog naselja su se organizirali s ciljem uređenja dionice lokalnog puta. Koliko god nevjerovatno zvučalo, mladi Malih Trnovaca su prikupili neophodna sredstva od 5.500 KM, te dobrovoljnim radom, vikendom, sanirali dionicu puta od M. Trnovaca do prhovačkog puta.
Organiziranjem zajedničkih zabava – “igranki” petkom, prikupili su 2.450 KM, a ostatak novca prikupili su od mještana Malih Trnovaca i privrednika, koji su prepoznali njihov entuzijazam: Refik Kurgaš, Nermin Ahmić, Asim Serdarić, Nihad Dokso i drugi.

Ovaj primjer mladih iz Malih Trnovaca nije priča o fantomskom nevladinom sektoru koji političarima služe za “pranje novca” i “kupovinu jeftinih političkih poena”.
Ovo je školski primjer aktivizma mladih, za razliku od mnogobrojnih visočkih ublehaša koji se skrivaju iza mnogobrojnih visočkih nevladinih organizacija koje poreskim novcima “prodaju drkošku pamet” kroz kojekakve edukativno-populističke šupljake, a da ni sami ne znaju “dal su pošli il su došli”.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close