Izvještaj MUP-a ZDK za 30.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 30.03.2014. godine, u mjestu Goruša, došlo je do međusobne tuče između L.E. i L.J., oba iz Visokog, s jedne strane, i H.Z. i H.K., oba iz Breze, sa druge strane. Tom prilikom, od strane L.E. i L.J. izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „Nissan“, registarskih oznaka J05-M-255, vlasništvo H.Z., te su lica H.K. i L.J. zadobila lake tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Visoko lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica L.E. i H.Z., dok je od strane policijskih istražitelja izvršen uviđaj.

Olovo

Dana 29.03.2014. godine, oko 20,40 sati, u mjestu Ponijerka, od strane lica I.A. iz Sarajeva, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu M.A. iz Olova. Policijski službenici Policijske stanice Olovo lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice I.A., a policijski istražitelji su nastavili dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close