Izvještaj MUP-a ZDK za 27.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.08.2013. godine, u ulici Šestića put, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa na naročito drzak način, trganjem zlatnog lančića sa vrata C.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 27.08.2013. godine, u ulici Derviša Imamovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo S.V., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 26.08.2013. godine, u 21,15 sati, u ulici Branilaca, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka DUM 1210, kojim je upravljao M.M. iz Njemačke, dok se u svojstvu suvozača nalazio K.M. iz Kaknja. Izvršenim pregledom, kod lica K.M. pronađena su tri staniolska paketića sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, a navedeni K.M. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 27.08.2013. godine, u 11,20 sati, na lokalnom putu u mjestu Kraljeva Sutjeska dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka A80-O-465, kojim je upravljao F.E. iz Bugojna, i teretno motorno vozilo man, registarskih oznaka E91-E-434, kojim je upravljao T.S. iz Kaknja. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobila je F.S., suvozač u vozilu mercedes. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close