Adrian Ilic, mladi košarkaš iz Visokog

Šta mozeš reći za početak o sebi?
Kao prvo želim da se zahvalim ekipi ovog portala na ukazanom interesovanju za moj sportski život.
Za početak želio bih da se predstavim. Zovem se Adrian Ilić, imam 18 godina.Živim u Visokom.Završio sam školovanje u Gimnaziji ”Visoko” u Visokom, trenutno sam aktivno posvećen treninzima i pripremama za narednu sezonu.
Od kada se baviš košarkom?
Od malih nogu sam počeo gledati košarkaške utakmice kao i tadašnje zvijezde košarke Michaela Jordana,Denissa Rodmana i ostale.
Košarkom se bavim od svoje 12. godine.
Svoje prve košarkaške temelje postavio sam u košarkaškoj školi ”XXL Basket” u Visokom pod budnim okom trenera Avde Aždajića,kome se zahvaljujem ovim putem.
Gdje trenutno treniraš i zašto baš košarka ?
Trenutno treniram u košarkaškom klubu Visoko pod vodstvom trenera Bakira Kese.
Drago mi je što sam dosadašnjim trudom i zalaganjem dobio priliku da zaigram u prvom timu i da svaki trening naučim nešto novo,kako od trenera tako i od svojih starijih i iskusnijih saigrača.
Košarka je prvi i jedini sport koji sam odabrao iz razloga što je to timski sport.Naravno to mi ne predstavlja problem da za određeni neuspjeh ne okrivim sebe ali kao što se kaže,nikada poraz,samo lekcija.
Svoju vještinu brusim na turnirima,a do sada nijedan nisam napustio bez nekog priznanja.To mi je dodatna motivacija da budem još uporniji i bolji.
Kako vidiš sport u ovom gradu?
Visoko je oduvijek bilo rasadnik sportskih talenata i nadam se da će se u narednom periodu steći mnogo bolji uslovi za dokazivanje istih.
Kako se vidiš u budučnosti ?
U budućnosti se vidim kao igrač nekog večeg kalibra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA) ili možda nekom europskom klubu.
Nekoliko riječi za kraj ?
Za kraj bih se zahvalio,najviše,svojoj mami koja mi je od početka največa podrška,zatim ostalim članovima porodice,treneru,saigračima i naravno svojim prijateljima koji mi pružaju svakodnevnu podršku.
Trud i upornost uz želju i ljubav prema onome čime si se odlučio baviti uvijek se isplati.
Citat najveće košarkaške legende Michaela Jordana je ujedno i moja poruka mladim sportistima… ”Samo igrajte. Zabavite se. Uživajte u igri.”

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close