Izvještaj MUP-a ZDK za 26.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 25/26.12.2012. godine, u ulici Mokušnice, izvršena je teška krađa u prostorije Udruženja građana „Pomirenje“, iz kojih je otuđeno: fotoaparat, ruter za internet i 10 komada dječijih paketića. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 26.12.2012. godine, u ulici Lisačka, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi N.M. pronađeno je putničko motorno vozilo citroen-xsara, registarskih oznaka koje potiču sa drugog vozila. Navedeno vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U vremenskom periodu od 10. do 26.12.2012. godine, u mjestu Kalošević, iz šupe vlasništvo JP „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ izvršena je teška krađa motokultivatora, freze i kopačice. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Usora

Dana 26.12.2012. godine, u mjestu Sivša, na parking prostoru, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka DN 148 Y, kojim je upravljao M.V., parkirano putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka VI 21 LJ, vlasništvo M.R., i pješak P.K. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.mgazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close