Izvještaj MUP-a ZDK za 26.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 26.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 25/26.08.2014. godine, u ulici Kralja Tvrtka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovinsku radnju „Tehnoshop Stanić Trade“, iz koje je otuđen LCD televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 26.08.2014. godine, u mjestu Lisovo, od strane R.F. izvršen je fizički napad na R.M., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Službenici uniformisane policije su navedenog izvršioca lišili slobode, te zadržali u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.08.2014. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovinsku radnju „R-Produkt”, iz koje je otuđeno pet LCD televizora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 26.08.2014. godine, u mjestu Globarica-Vratolom, izvršena je krađa određene količine metalnih tegova sa željezničke pruge. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Olovo

Dana 26.08.2014. godine, na magistralnom putu M-18 u mjestu Karaula, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke „Alfa Romeo“, registarskih oznaka O17-J-802, kojim je upravljala Š.Z. iz Hadžića. Tom prilikom, navedena Š.Z. je zadobila lake tjelesne povrede, dok je suvozač M.A. zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close