UG „Damar omladine“ i „Alter Val „: Edukativna predavanja o zaštiti od elementarnih nepogoda

Udruženje „Alter Val „ iz Kaknja i Udruženje „Damar omladine“ iz Visokog zajedničkim akcijama u Visokom i Kaknju su skrenuli pažnju na elementarne nepogode kao i to kako reagovati u takvim situacijama. Učesnici pomenutih aktivnosti su bili mladi ljudi sa područja općina Visoko i Kakanj.

U Visokom i Kaknju održana su edukativna predavanja o zaštiti od elementarnih nepogoda, kao i polusatna radionica na temu „Jesi li poduzetnički materijal?“. Osim ovoga mladi iz Kaknja i Visokog su posjetili Zavičajni muzej u Visokom kao i MMS fest, na čijoj je lokaciji i održana edukacija mladih o poplavama i elementarnim nepogodama.

Osim edukacija mladi su imali priliku da se druže, razmjene iskustva u sferi akitvizma kao i to da dogovore buduće zajedničke aktivnosti.

Aktivnost u Kankju je realizovana kroz posjetu Omladinskom centru Kakanj, gdje su mladi, iz Visokog i Kaknja, imali priliku da se edukuju od strane Vatrogasne službe Kakanj na temu preventivnog djelovanja u vanrednim situacijama, kao i to da posjete gradsku galeriju u Kaknju i druže sa svojim vršnjacima.

Ovo su prve zajedničke akitvnosti koje se dešavaju u pomenutim općinama i vjerujemo da ćemo i u budućnosti zajedno surađivati na promociji zdravih stilova života, aktivizmu, volonterizmu, tj. da mladog čovjeka učinimo aktivnim i produktivnim u zajednici u kojoj živi.

A kako je to sve izgledalo možete pogledati na fotografijama putem linka https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.947586345267454&type=1

Aktivnost je finansijski podržana od strane World Vision-a, ureda u Zenici.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close