Kakanj: U vozilu pronađena opojna droga

Dana 21.08.2014. godine, u mjestu Greben-Kamenolom, općina Kakanj, poduzimajući aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka J17-E-786, kojim je upravljao S.A. iz Kaknja. Prilikom pregleda vozila, u kojem su se još nalazila lica Č.A. i malodobni H.O., oba iz Kaknja, pronađena su dva paketića sa biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pronađeni paketići sa sadržajem biljne materije su izuzeti radi vršenja potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a nad licima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close