Izvještaj MUP-a ZDK za 26.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 26.03.2013. godine, u 13,10 sati, u Policijsku stanicu Kakanj su se obratili T.M. i S.A., oba iz Kaknja, te prijavili da su u ulici Alije Izetbegovića, u blizini UO „Puls“, od strane B.H., iz vatrenog oružja ispaljena tri hica u pravcu istih, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na putničkom motornom vozilu lancia, registarskih oznaka A61-K-040, vlasništvo S.A. nastalo oštećenje usljed djelovanja jednog zrna metka. Kako je navedeno u prijavi, po izvršenju krivičnog djela lice B.H. se sa putničkim motornim vozilom VW golf, udaljilo u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su, postupajući po navedenoj prijavi, na licu mjesta pronašli tri čahure metka cal. 9×19 mm, te su izvršili uviđaj i poduzeli potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa navedenim događajem.

Tešanj

U toku noći 25/26.03.2013. godine, u mjestu Kaloševići, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila opel kadet, registarskih oznaka K84-J-034, vlasništvo B.H. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close