Izvještaj MUP-a ZDK za 22.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 22.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su 2 lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.07.2014. godine, u 09,45 sati, u ulici Goraždanska, od strane lica H.M. iz Zenice izvršen je fizički napad nad licem B.S. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I se poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog napada.

Tešanj

Dana 22.07.2014. godine, u 00,25 sati, u naseljenom mjestu Kraševo, izvršena je teška krađa u pokušaju u tržni centar “Škafa”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, koji poduzimaju mjere i radnje na pronalasku i otkrivanju izvršioca ove teške krađe, te na utvrđivanju bitnih činjenica i dokumentovanju krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close