Fojnica – “Aquareumal”: Ko neće na more, ljetovati može i na fojničkim bazenima

Na bazenima vodenog parka kompleksa „Aquareumal” u Fojnici proteklog vikenda boravilo je blizu hiljadu kupača iz raznih dijelova BiH. Najviše ih je došlo iz Sarajeva, Visokog, Zenice i Kiseljaka.

I radnim danima dolaze posjetioci koji su na godišnjem odmoru, a među njima su bili i bračni par Zijo i Satka Dervišević s Dobrinje u Sarajevu, koji se nalaze na 15-dnevnom odmoru i rehabilitaciji u Fojnici.

Na kupanju su bili s dvojicom unuka koji su im došli u posjetu.

– Već godinama dio odmora provodimo u Fojnici uz kupanje, šetnje, a idemo i na razne izlete u okolicu. Kratko rečeno, oduševljeni smo, ko neće na more, može i ovdje ljetovati. Došli su nam u posjetu i unuci koji, također, uživaju u kupanju u bazenima – kazali su nam Derviševići.

 

Termalna voda

 

Bazeni su obogaćeni vodenim efektima poput “divlje rijeke”, gejzira, slapova, vodenih topova, podvodnih masažera…

 

Pored bazena nalaze se lijepo uređene betonska, travnata i pješčana plaža pa svako može izabrati gdje će “nabacivati boju”.

– Bazeni su napunjeni termalnom vodom čija je temperatura 28 stepeni, a kvalitetom je usklađena s evropskim standardima. Objekt je fizički osiguran i posjeduje spasilačku službu, tim medicinske pomoći, kao i prostor za previjanje beba. Bogata je ugostiteljska ponuda u nekoliko restorana s domaćom kuhinjom – kazali su nam u „Aquareumalu”.

Razni izleti

8 KM košta ulaznica vikendom, a radnim danom 7

22 KM cijena je porodične karta vikendom, a 19 radnim danom

6 KM košta ulaznica za djecu (5-14 godina) vikendom, a 5 radnim danom

4 KM košta unajmljivanje ležaljke, a 3 KM suncobrana

Avaz – Autor: H. ČUKLE

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close