Izvještaj MUP-a ZDK za 19.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen je u 14 slučajeva u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 19.12.2012. godine, u ulici Sarajevska, u trgovačkoj radnji „DP”, od strane H.M. iz Zenice, izvršena je krađa određene količine prehrambenih proizvoda. Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 19.12.2012. godine, u mjestu Monjare, izvršena je teška krađa, u kuću, vlasništvo S.J., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 19.12.2012. godine, u 21,20 sati, u mjestu Kaloševići, na dionici magistralnog puta M-4, od strane nepoznatog lica iz vozila izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja prema vozilu „BMW“, registarskih oznaka A84-O-300, vlasništvo T.A., i vozilu „Tuareg“, registarskih oznaka M07-J-766, vlasništvo S.I. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je B.E., dok su lake tjelesne povrede zadobili M.M. i S.I., sva lica iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, kojim je rukovodio dežurni  tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Usora

Dana 19.12.2012. godine, u mjestu Žabljak, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo J.I., iz koje je otuđena ženska torbica u kojoj su se nalazili lični dokumenti i određena količina novca, vlasništvo J.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Visoko

Dana 19.12.2012. godine, u 07,00 sati, u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 969-M-550, kojim je upravljao A.M. iz Visokog, i putničko motorno vozilo opel-corsa, registarskih oznaka M71-E-889, kojim je upravljala S.A. iz Visokog. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač S.A. i suvozač iz vozila golf, A.A. iz Visokog.

Kakanj

Dana 19.12.2012. godine, u 12,35 sati, u ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel-astra, registarskih oznaka 103-A-613, kojim je upravljao C.M. iz Kaknja, i pješak M.M. iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close